Tiada Lagi Pengeluaran Telefon bimbit, Kilang Pemindahan LG untuk Perabot Rumah


 LG secara rasmi menghentikan pengeluaran telefon pintar. Syarikat Korea Selatan ini kemudian menggunakan kilang telefon bimbitnya untuk menjadi barisan pengeluaran perkakas rumah.

Sejak LG memutuskan untuk berhenti dari bisnis telefon bimbit, mereka mulai mengalihkan sebagian kapasitas produksi telefon pintar di kilangnya di Vietnam ke peralatan rumah tangga. Ini untuk memastikan bahawa pekerja yang bekerja di sektor telefon pintar tidak kehilangan pekerjaan mereka semasa proses peralihan.


Dipetik dari Android Headline, pekerja selebihnya dari barisan telefon pintar juga akan segera beralih ke sektor lain. Selain telefon pintar dan peralatan rumah tangga, LG juga membuat TV di kilangnya di Haiphong, Vietnam.Syarikat saudaranya, LG Display dan LG Innotek, juga menjalankan beberapa barisan pengeluaran di kemudahan tersebut. Keduanya merupakan pangkalan pengeluaran telefon pintar terbesar LG sehingga mereka memutuskan untuk meninggalkan industri ini.


Setelah meninggalkan perniagaan telefon pintar, LG kini memberi tumpuan kepada industri perkakas rumah. Mereka bertujuan untuk mengembangkan kecemerlangan mereka dalam industri yang satu ini dan bersaing dengan Whirlpool.


Menurut Korea Herald, LG mengatasi pendapatan penjualan syarikat AS pada Q1 2021 untuk pertama kalinya dalam beberapa tahun. Pakar industri bahkan percaya bahawa LG berpotensi untuk mengatasi Whirlpool dalam penjualan tahunan tahun ini.

Tiada Lagi Pengeluaran Telefon bimbit, Kilang Pemindahan LG untuk Perabot Rumah Tiada Lagi Pengeluaran Telefon bimbit, Kilang Pemindahan LG untuk Perabot Rumah Reviewed by thecekodok on 8:31:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.