Tidak mahal, ini adalah kaedah mudah untuk mencerahkan kulit kusam

 


Kulit kusam sering menjadi masalah biasa yang dialami oleh ramai wanita. Biasanya kulit kusam disebabkan oleh beberapa faktor, seperti pendedahan kepada pencemaran, debu, kurang tidur dan gaya hidup yang buruk. Ini tentu menjadikan kita kurang yakin.

Untuk mengembalikan keyakinan anda, terdapat rawatan mudah untuk menjadikan kulit anda cerah dan kenyal. Tidak perlu mengeluarkan anggaran yang tinggi. Kaedah ini mudah dan murah. Apa awak?


1. Jangan Lupa Minum Air

Siapa yang jarang minum air? Ini boleh menyebabkan kulit menjadi kusam anda tahu! Kerana 75% badan kita terdiri dari air. Sementara itu, 30% kulit terdiri daripada air. Kandungan air di kulit menyumbang untuk menjadikan kulit cerah, lembap dan kenyal.


Oleh itu, jika anda malas minum air, kulit anda akan menjadi kering, kusam dan kering. Bahkan masalah kulit yang lain boleh muncul yang anda tahu. Ayuh, mulai sekarang, rajinlah minum air, Tuan-tuan.


2. Mengelupas Kulit Muka

Kulit kusam disebabkan oleh penumpukan sel-sel kulit mati kerana terdedah kepada pencemaran atau debu. Penyelesaiannya adalah mengelupas wajah anda secara berkala 2-3 kali seminggu.


Mengelupas kulit wajah secara berkala dapat membuang sel-sel kulit mati yang terkumpul, pori-pori tersumbat, menjadikannya lebih cerah.


3. Sabun Pembersih Muka dengan Pearl Micro Serum

Sebelum menggunakan rutin penjagaan kulit, seperti serum atau pelembap, memilih pembersih sama pentingnya untuk kulit kusam. Pembersih adalah langkah pertama dalam rutin penjagaan kulit yang sering dilupakan.


Walaupun menggunakan pembersih yang betul dapat menyelesaikan masalah kulit anda, seperti kulit kusam. Atas sebab ini, sangat penting bagi Wanita untuk menggunakan pencuci muka dengan serum Pearl Micro untuk mencerahkan kulit. Beautynesia mempunyai cadangan untuk anda!


NIVEA Sparkling Bright sebagai inovasi dan wajah baru NIVEA Sparkling White dengan Pearl Micro Serum atau ekstrak mutiara yang dapat mencerahkan 10x lebih cerah dengan memerangi kulit kusam.


NIVEA Sparkling Bright adalah pencuci muka dengan Pearl Micro Serum yang berfungsi ke lapisan kulit terhadap kulit kusam. Formulanya lembut pada kulit meninggalkan kulit berasa kenyal dan sihat.


Selain Pearl Micro Serum, bahan-bahan lain, iaitu gabungan Rucinol, Licorice dan Vitamin C, mencegah pembentukan melanin yang menyebabkan kulit kusam. Oleh itu ia membantu menyamarkan bintik hitam di wajah dan menjadikannya lebih cerah.


NIVEA Sparkling Bright lembut pada wajah sehingga tidak ada kesan 'tarik' setelah menggunakannya. Walau bagaimanapun, ia berkesan membersihkan kulit wajah dari habuk, kotoran, dan sisa solek tanpa menjadikan kulit kering.


Pembersih muka dengan tekstur busa ini telah diuji secara klinikal oleh pakar dermatologi. Sesuai untuk kegunaan harian untuk semua jenis kulit. Tidak perlu risau tentang kerengsaan kulit, wanita!


Anda boleh membeli NIVEA Sparkling Bright di e-commerce  kegemaran anda . Cukup berpatutan kan?

Tidak mahal, ini adalah kaedah mudah untuk mencerahkan kulit kusam Tidak mahal, ini adalah kaedah mudah untuk mencerahkan kulit kusam Reviewed by thecekodok on 3:20:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.