Microsoft Memulakan Percubaan Xbox Cloud Gaming


Terdapat berita bahawa Microsoft sedang menguji Xbox Cloud Gaming. Ini bermaksud bahawa pada masa akan datang pelanggan Xbox Game Pass dapat mencari permainan xCloud melalui penyemak imbas mereka.


Dikatakan akan memakan masa untuk mencubanya pada peranti iOS.


Ini adalah ujian tertutup buat masa ini, walaupun Microsoft telah berjanji untuk menyediakan streaming iOS dan PC di web pada musim bunga akan datang.


Penguji memerlukan pengawal untuk bermain permainan Xbox. Pengujian pada masa ini terhad kepada penyemak imbas berasaskan Chromium seperti Chrome atau Microsoft Edge.


Tidak ada informasi lengkap mengenai resolusi yang digunakan oleh Microsoft untuk permainan. Walau bagaimanapun, nampaknya ia tidak menyokong kualiti 4K.


Langkah ini dikatakan sebagai pengembangan penting bagi syarikat. Inti permainan cloud Microsoft adalah untuk menjadikan tajuk Xbox tersedia di mana sahaja pelanggan mahu bermain dan pilihan penyemak imbas dapat menjadikan perkhidmatan lebih mudah diakses.

Microsoft Memulakan Percubaan Xbox Cloud Gaming Microsoft Memulakan Percubaan Xbox Cloud Gaming Reviewed by thecekodok on 2:41:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.