Work Hard Play Hard, Gunakan Peranti Canggih Ini!Kini, penggunaan telefon pintar bukan hanya bertujuan sebagai alat komunikasi, tetapi juga menyokong produktiviti kerja dan hiburan harian untuk menghilangkan keletihan.

Sebagai contoh, para eksekutif semestinya memerlukan telefon pintar yang pandai melakukan pelbagai tugas kerana mereka sering melakukan pelbagai tugas dalam satu masa. Dukungan dan kelajuan RAM berkelajuan tinggi yang menjadikan aktiviti selesai lebih cepat diperlukan.


Walaupun pencipta kandungan, selain memerlukan telefon pintar yang mampu menyokong multitasking, pencipta kandungan juga memerlukan telefon pintar yang mempunyai kualiti kamera yang mampu menghasilkan foto dan video beresolusi tinggi.


Ia berbeza dengan pemain. Selain memerlukan telefon pintar dengan layar yang luas dan jernih, pemain juga memerlukan telefon pintar dengan prestasi tinggi untuk dapat bermain permainan dengan kapasiti berat.


Semua keperluan yang berbeza untuk eksekutif, pencipta kandungan, dan pemain terdapat di Samsung Galaxy Note20 Ultra dan Samsung Galaxy Note20. Melalui ciri yang dikembangkan oleh peranti baru ini, Samsung menyokong anda untuk meningkatkan produktiviti dan hiburan anda. Apa kelebihan ciri Samsung Galaxy Note20 Series terbaru? Lihat ulasan seperti berikut.


S Pen yang dibangunkan

Dalam peranti baru ini, Samsung telah meningkatkan keupayaan S Pen untuk membawa sensasi menulis dengan pen seperti pada kertas sebenar. Ini kerana latensi ditetapkan pada Galaxy Note20 Series. S Pen pada Galaxy Note20 Ultra mempunyai 9 ms, sementara latensi Galaxy Note20 adalah 26 ms. Latensi yang lebih rendah menjadikan proses rakaman atau penyuntingan kandungan lebih mudah.


Pena S seperti pen sebenar di tangan anda. Apabila digunakan, S Pen menggaru dengan cepat, menjadikannya lebih selesa dan praktikal digunakan. Bagi mereka yang melukis atau membuat lakaran setiap hari, S Pen yang disertakan dalam Galaxy Note20 Series akan menyokong produktiviti anda.


S Pen juga boleh digunakan untuk mempermudah penyuntingan dokumen. Disokong oleh aplikasi Samsung Notes yang dapat membuka dokumen PDF, semua pekerjaan anda yang berkaitan dengan dokumen akan diselesaikan di mana sahaja dan tepat pada waktunya.


Samsung Notes juga dapat dihubungkan ke Microsoft Outlook dan OneNote. Tulis nota anda menggunakan S Pen pada Galaxy Note20 Series, lihat terus di Outlook, dan hantarkan melalui e-mel. Sangat praktikal untuk menyokong produktiviti anda.


Selain meningkatkan fitur S Pen, Samsung juga telah meningkatkan peningkatan fitur DeX pada Galaxy Note20 Series. Samsung menghadirkan DeX tanpa wayar sehingga kini pengguna tidak memerlukan kabel untuk menyambungkan telefon pintar mereka ke TV pintar atau monitor. Syaratnya ialah monitor atau televisyen mempunyai ciri Miracast.


Sambungkan Galaxy Note20 dengan PC Windows 10 anda untuk mencari kemudahan dalam berinteraksi dengan aplikasi mudah alih anda dari PC anda. Anda bahkan boleh menyematkan aplikasi kegemaran anda ke bar tugas atau menu permulaan untuk akses cepat dan mudah.


Kehadiran wayarles DeX akan sangat membantu bagi mereka yang sering melakukan perniagaan. Mereka tidak perlu bersusah payah membawa dongle atau kabel ketika ingin membuat persembahan, cukup sambungkan Galaxy Note20 Series ke TV pintar atau monitor. Selain itu, bagi mereka yang bekerja di rumah, DeX wireless juga akan menjadikan pengguna lebih produktif di tempat kerja.


Kamera dan Video Kelas Pro

Samsung Galaxy Note20 juga membawa peningkatan pada kualiti kamera. Galaxy Note20 dilengkapi dengan kamera lebar: 12MP, f / 1.8, kamera ultra lebar: 12MP, f / 2.2, kamera telefoto: 64MP, f / 2.0, zoom optik 3x, zoom digital 30x, dan kamera selfie: 10 MP. Sementara itu, Galaxy Note 20 Ultra dilengkapi dengan kamera utama: 108MP, f / 1.8, autofokus laser, rakaman video 8K, kamera sudut lebar: 12MP, f / 2.2, kamera telefoto periskop: 13MP, f / 3.0, zoom optik 5x, Zum hibrid 50x, dan kamera selfie: 10MP.


Salah satu sorotan kamera Samsung Galaxy Note20 Ultra ialah ia dilengkapi sistem autofokus laser baru dan penstabilan gambar optik pada lensa utama dan periskop. Di samping itu, terdapat juga fitur Pro Video yang membolehkan pengguna merakam video sehingga resolusi 8K pada 24fps, 4K pada 60fps, dan Full HD pada 120fps. Ditambah dengan sokongan mikrofon yang sangat baik, ia menghasilkan kualiti audio yang jernih.


Kemampuan untuk mengambil gambar dan video juga ditingkatkan. Pada waktu malam, dalam keadaan cahaya rendah, foto yang dihasilkan bagus. Tangkapan dengan pembesaran hingga 5x dan 10x masih terperinci. Kelebihan ini tentunya membantu pencipta kandungan membuat ciptaan yang luar biasa.


Skrin, Prestasi dan Sokongan Bateri Maksimum

Galaxy Note20 Ultra mempunyai layar 6,9 inci Dynamic AMOLED 2x, WQHD +, 120Hz, dan dilindungi oleh Gorilla Glass 7. Sementara Galaxy Note20 mempunyai layar Super AMOLED Plus 6,7 inci, Full FHD +, 60Hz, dan dilindungi oleh Gorilla Glass 5.Tenangkan dan jernih.Layar Samsung Galaxy Note20 Series membuat gamer merasakan suasana begitu nyata ketika hiburan dalam bermain permainan kegemaran.


Mengenai prestasi, Samsung telah menyediakan Galaxy Note20 Series dengan 8GB LPDDR5 RAM. Pemain permainan juga boleh bermain pelbagai permainan tanpa ketinggalan, mulai dari permainan kasual seperti Mobile Legend hingga permainan seberat PUBG atau Fortnite. Kelebihan RAM juga yang memberi manfaat kepada pencipta kandungan kerana mampu merakam video pada resolusi 8K dan eksekutif melakukan multitasking.Di samping itu, dengan pilihan memori dalaman 256/512 GB pada Galaxy Note20 Ultra dan 128/256 GB pada Galaxy Note20, masing-masing dapat ditingkatkan menjadi 1 TB, lebih banyak aplikasi dan permainan dapat dipasang. Bukan hanya itu, pengguna juga dapat menyimpan semua foto dan video beresolusi tinggi yang mereka mahukan.Pengguna boleh melakukan lebih dari satu pekerjaan tanpa perlu bimbang tentang penurunan prestasi, dari pertemuan dalam talian, penyuntingan dokumen, hiburan, dan pekerjaan lain untuk menjadi lebih lancar berkat pemproses Exynoss 990 yang disokong oleh 8GB RAM LPDDR5 yang memastikan pengguna tetap produktif setiap saat.


Walaupun ukuran memori penting ketika membincangkan RAM, jangan lupa tentang kelajuan pemindahan data. LPDDR5 umumnya mempunyai kelajuan 6,400 Mb / s yang 50% lebih cepat dan lebih stabil daripada LPDDR4X yang berada pada 4266 Mb / s. Menariknya, kelajuan RAM LPDDR5 malah menggunakan kuasa 30% lebih cekap daripada LPDDR4X.


Samsung Galaxy Note20 Ultra mempunyai bateri berkapasiti 4,500mAh & Samsung Galaxy Note20 mempunyai bateri 4,300mAh yang dapat menyokong aktiviti seharian. Hayat bateri setelah diuji menggunakan PC Mark menunjukkan jangka hayat bateri hingga 12 jam 37 minit. Selain itu, Samsung Galaxy Note 20 Series juga menyokong pengecasan 45W, hanya memerlukan 1 jam 10 minit untuk mengecas sepenuhnya telefon ini.


Pilihan Warna


Samsung menyajikan beberapa warna menarik, termasuk Mystic Bronze dengan tekstur kabut barunya yang menonjolkan kesan unik, elegan, dan premium untuk pemaksimum hidup, milenium berpencapaian tinggi yang mempunyai gaya hidup berorientasikan tujuan.