Akaun DiGodam, Inilah Cara Melindungi WhatsApp

 


Sejumlah mengadu mengenai penggodaman akaun WhatsApp.  Inilah cara untuk melindungi WhatsApp daripada dirompak.

Pelanggaran WhatsApp sering dilakukan dengan pelbagai cara dan telah dijelaskan beberapa kali oleh pakar keselamatan.


Pecah masuk dilakukan dengan mengubah tetapan dan menukar nombor. Isi nombor yang disasarkan pada 'nombor telefon lama, dan nombor telefon bimbit yang dirampas pada' nombor telefon baru '.Selanjutnya, mod ini akan menghantar pengesahan ke nombor WhatsApp yang ingin anda ganti. Untuk mengelakkan rampasan WhatsApp, terdapat beberapa cara yang boleh anda lakukan:


Cara melindungi akaun WhatsApp anda dari dirompak:

1. Jangan sekali-kali bersetuju dengan pengesahan menukar nombor WA anda

Sekiranya anda mengetahui bahawa anda menerima pemberitahuan menukar nombor WA anda, jangan sekali-kali menyetujuinya. Terutama jika anda merasa tidak melakukan apa-apa mengenai tetapan WA. Ini bermaksud pihak ketiga sedang berusaha untuk melakukannya.


2. Sentiasa gunakan Pengesahan Dua Langkah

Bermula dari detik ini, aktifkan ciri Pengesahan Dua Langkah (TFA). Sekiranya ada pihak ketiga yang ingin mengawal akaun WhatsApp kami, maka mereka akan menghadapi TFA ini.


Cara mengaktifkannya adalah: Dari Tetapan pilih Akaun dan pilih Dua-pengesahan. TFA akan membantu anda melindungi WhatsApp daripada diambil alih oleh pihak ketiga.Akaun DiGodam, Inilah Cara Melindungi WhatsApp Akaun DiGodam, Inilah Cara Melindungi WhatsApp Reviewed by thecekodok on 4:42:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.