Cara Tukar Duit Raya Di Mesin ATM Sahaja. Mudah & Cepat!

 


Dengan Hari Raya Aidilfitri tiba dalam masa dua minggu lagi, beberapa bank kini menyediakan duit baru untuk pelanggan yang memerlukannya untuk tujuan duit raya. Sekiranya anda adalah salah seorang yang memerlukan nota segar untuk meraikan majlis ini, anda boleh terus pergi dan mengunjungi bank-bank berikut:


Bank Affin


Antara hari ini hingga 14 Mei 2021, pelanggan Affin Bank dan Affin Islamic Bank boleh mendapatkan wang kertas segar untuk duit raya mereka di 56 ATM, yang terletak di lokasi terpilih di seluruh negara. Nota tersebut dikeluarkan dalam denominasi RM10 dan RM50, dan had pengeluaran setiap hari ditetapkan pada RM5,000. Walau bagaimanapun, had ini juga tertakluk kepada had pengeluaran kad anda dan ketersediaan nota di ATM. Inilah senarai lengkap ATM Affin Bank yang menawarkan perkhidmatan ini.


AmBank

Pelanggan AmBank juga akan dapat wang kertas RM10 untuk perayaan Hari Raya yang akan datang di ATM cawangan terpilih di seluruh negara. Bank tidak berkongsi jika ada had pengeluaran (per hari atau setiap pengeluaran), tetapi kemungkinan ditentukan oleh had pengeluaran kad anda dan ketersediaan nota di mesin. Anda boleh mendapatkan senarai lengkap lokasi ATM di sini.


CIMB


CIMB mengeluarkan wang kertas RM10 dan RM50 baru di 50 cawangan terpilih di seluruh negara, dan pelanggan boleh mendapatkannya melalui ATM bank. Perkhidmatan ini tersedia dari hari ini hingga 12 Mei 2021.


Perhatikan bahawa bank telah menetapkan had jumlah yang boleh anda ambil setiap pengeluaran. Sekiranya anda ingin mengeluarkan wang kertas baru RM10, anda dibenarkan mengeluarkan maksimum RM300 setiap pengeluaran. Sementara itu, mereka yang memilih denominasi RM50 akan mempunyai had pengeluaran maksimum RM1,500 setiap pengeluaran - walaupun ini hanya berlaku untuk ATM di Menara CIMB KL Sentral.


Selain itu, tidak disebutkan had pengeluaran setiap hari, tetapi anda mungkin dibatasi oleh had pengeluaran kad anda, dan ketersediaan nota. Anda boleh mendapatkan lokasi ATM yang menyediakan perkhidmatan ini di sini.


Maybank


Pelanggan Maybank akan dapat mengeluarkan wang kertas RM10, RM20, dan RM50 di ATM Maybank terpilih antara hari ini hingga 13 Mei 2021. Sama seperti AmBank, Maybank juga tidak menyatakan had pengeluaran maksimum (setiap hari atau setiap pengeluaran), tetapi anda boleh menjangkakan dibatasi oleh had pengeluaran kad anda dan ketersediaan nota di mesin juga.


Bank juga menyatakan bahawa beberapa ATM hanya mengeluarkan denominasi tertentu, jadi periksa lokasi ATM dan denominasi yang ada sebelum anda keluar untuk mengeluarkan wang anda. Sebagai contoh, ATM tertentu di cawangan Maybank utama di Kuala Lumpur hanya mengeluarkan wang kertas RM10 atau RM50. Inilah senarai lengkap ATM yang menyediakan perkhidmatan ini.Sebelum pergi ke cawangan bank dan ATM untuk membuat pengeluaran anda, pastikan untuk memeriksa waktu operasi bagi setiap bank kerana mereka mungkin mengubahnya untuk mematuhi prosedur operasi standard (SOP) perintah kawalan pergerakan (MCO) terkini yang dilaksanakan oleh kerajaan.


Anda juga boleh mempertimbangkan untuk menghantar e-duit raya kepada ahli keluarga dan rakan anda melalui perbankan dalam talian atau mudah alih. Sebilangan besar bank secara aktif menyokong penggunaan kaedah digital ini untuk keselamatan dan kemudahan. Pada akhirnya, memberi duit raya adalah cara untuk anda menyebarkan kegembiraan dan kebahagiaan pada musim perayaan ini, tidak kira sama ada anda melakukannya dengan paket hijau fizikal atau melalui dalam talian!

Cara Tukar Duit Raya Di Mesin ATM Sahaja. Mudah & Cepat! Cara Tukar Duit Raya Di Mesin ATM Sahaja. Mudah & Cepat! Reviewed by thecekodok on 7:46:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.