5 Cara Mengaktifkan 5G pada Telefon Anda

 


Rangkaian 5G sudah ada. Kemudian, bagaimana mengaktifkan 5G pada telefon bimbit anda dan adakah syaratnya? Berikut ini diringkaskan oleh kami bagaimana mendapatkan rangkaian 5G.


1. Menggunakan kad jenis uSIM (kad SIM 4G)

Pastikan anda menggunakan kad SIM 4G atau uSIM. Dengan cara itu, anda tidak perlu menukar kad lagi dari 4G ke 5G. Sekiranya anda sudah menggunakan kad SIM 4G, anda boleh menikmati perkhidmatan 5G.2. Berada di lokasi yang telah dilayan oleh rangkaian  5G

Anda perlu berada di wilayah yang telah dijadikan bandar 5G. 
3. Pastikan bahawa ciri 5G aktif pada peranti

Gunakan telefon pintar yang menyokong rangkaian dan perkhidmatan 5G, dan pastikan bahawa ciri 5G diaktifkan pada peranti. 


4. Menggunakan peranti telefon pintar yang menyokong rangkaian dan perkhidmatan 5G

Peranti yang menyokong 5G perkhidmatan adalah peranti dengan kemampuan teknologi. 5G NSA (tidak berdiri sendiri) pada frekuensi 2.300 MHz. Peranti ini merangkumi Oppo Reno5 5G, Huawei Mate 40, Vivo X60 dan Vivo X60 Pro. Walau bagaimanapun, jenama itu akan terus berkembang.


5. Pastikan nombor telefon bimbit diaktifkan dengan ciri 5G

Buat masa ini, nombor telefon bimbit sejumlah pelanggan telah diaktifkan oleh ciri 5G secara langsung dan meningkat secara beransur-ansur. 

5 Cara Mengaktifkan 5G pada Telefon Anda 5 Cara Mengaktifkan 5G pada Telefon Anda Reviewed by thecekodok on 5:41:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.