Menyambut OPPO Find X3 Pro 5G, Telefon Pintar dengan 1 Billion Warna


 OPPO Find X3 Pro dilancarkan secara rasmi dan segera memeriahkan segmen telefon pintar unggul berkemampuan 5G. Telefon pintar ini menawarkan prestasi yang mampu, ditambah dengan reka bentuk estetik yang diilhamkan oleh keindahan ruang luar.

Telefon pintar ini dari kasta tertinggi barisan OPPO diprediksi sebagai telefon pintar pertama di dunia dengan kemampuan untuk memaparkan 1 bilion warna melalui teknologi Full-Path Billion Color dan Dual-Flagship Billion Color Camera. Paparan OLED Billion Color QHD + (3216 x 1440) memberikan visual yang realistik dengan warna yang tepat.


OPPO telah memasangkan layar 6,7 inci dengan bezel nipis dan kukuh yang digabungkan dengan Sistem Pengurusan Warna 10-bit Jalur Penuh untuk memberikan visual yang menakjubkan yang pastinya menggembirakan mata. Layar mempunyai kepadatan piksel 525PPI dengan tahap kecerahan hingga 1300 nits, menjadikan kandungan di layar terlihat tajam dan terang.Nisbah kontras mencapai 5,000,000: 1, nada warna yang dipaparkan di skrin hampir sama dengan yang asal. Berkualiti tinggi dibuktikan dengan kadar ketepatan warna JNCD 0.4 dan perakuan A + DisplayMate.
Panel LTPO OLED yang cekap kuasa pada OPPO Find X3 Pro 5G memberikan kadar penyegaran adaptif 120Hz. Jadikan konten yang ditampilkan pada peralihan layar dengan lancar, tetapi tetap menjimatkan daya kerana layar secara automatik menyesuaikan kadar penyegaran mengikut keperluan.


Tidak hanya pada tampilan layar, kamera OPPO Find X3 Pro 5G juga mampu menangkap foto dan video dengan 1 miliar warna. Kamera lebar dan ultra lebar pada OPPO Find X3 Pro 5G mempunyai sensor 50MP IMX766 yang direka dengan kerjasama Sony. Kedua-duanya mampu menangkap gambar dan video dengan satu bilion warna.


Menyambut OPPO Find X3 Pro 5G, telefon pintar dengan 1 bilion warnaOPPO Find X3 Pro 5G Foto: OPPO

Dengan pembesaran Microlens hingga 60x, OPPO Find X3 Pro 5G juga dapat mendedahkan kecantikan secara mikroskopik. Keupayaan itu menjadikan perincian foto Find X3 Pro 5G cukup mengagumkan.


Di samping itu, keupayaan rakaman video 10-bit Billion Color 4K serta ciri tangkapan log, membolehkan pengguna menangkap gambar bergerak dengan warna yang stabil, kaya, dan kualiti yang luar biasa.


Pemproses Berprestasi Tinggi & Sedia 5G


Selain menjadi telefon pintar pertama di dunia yang menggunakan Sistem Pengurusan Warna 10-bit Full-path, OPPO Find X3 Pro 5G juga dikuasakan oleh chipset Platform Mudah Alih Qualcomm Snapdragon 888 5G berprestasi tinggi. Chipset ini dilengkapi dengan inovasi 5G terbaik, kecerdasan buatan (AI), ciri permainan, dan teknologi kamera yang akan mengubah mana-mana peranti telefon pintar premium menjadi kamera berkualiti profesional, pembantu peribadi pintar, dan peralatan permainan canggih.


Menyambut OPPO Find X3 Pro 5G, telefon pintar dengan 1 bilion warnaOPPO Find X3 Pro 5G Foto: OPPO

Chipset lapan teras 64-bit dilengkapi dengan CPU Qualcomm Kryo 680 yang dicatatkan hingga 2.84GHz. Prestasi CPU didakwa meningkat hingga 25 peratus berbanding versi sebelumnya dari chipset seri Snapdragon 8. CPU Snapdragon 888 5G mampu menangani permainan yang paling sukar.


Untuk pemprosesan grafik, GPU Adreno 660 dipasang yang memberikan grafik yang tajam dan halus, dengan peningkatan prestasi rendering hingga 35 peratus berbanding versi chipset sebelumnya. Kombinasi CPU Kryo 680 dan GPU Adreno 660 dikatakan dapat berfungsi dengan prestasi yang konsisten dalam jangka masa yang panjang.


OPPO Find X3 Pro 5G juga mempunyai kemampuan Dual Mode 5G, yang bermaksud telefon pintar ini mampu menangkap rangkaian dalam barisan NSA dan SA 5G. Ciri ini juga menyokong 13 jalur 5G, yang diklaim sebagai rangkaian terbanyak berbanding dengan telefon pintar utama. Telefon pintar ini juga mampu memuatkan dua kad SIM 5G.


Dengan teknologi 5G, pengguna dapat menstrimkan video HDR 10+ sambil mendengar pembesar suara stereo berkuasa Dolby Atmos, lengkap dengan Pengesanan Suara Ambient untuk mewujudkan pengalaman seperti pawagam melalui OPPO Find X3 Pro 5G.


Bateri Besar Disokong Pengecasan Pantas


Walaupun kelihatan langsing dari luar, OPPO Find X3 Pro 5G mempunyai bateri yang cukup besar, dengan kapasiti 4500 mAh. Telefon pintar juga menyokong pengecasan pantas SuperVOOC 2.0 Flash Charging. Berdasarkan tuntutan OPPO, bateri Find x3 dapat dicas 40 peratus hanya dalam 10 minit. Sistem pengecasan pantas telah menerima sijil keselamatan dari TÜV Rheinland.


Selain itu, terdapat juga ciri pengecasan super pantas tanpa wayar AirVOOC 30W yang dikatakan dapat mengecas sepenuhnya bateri OPPO Find X3 Pro 5G hanya dalam 80 minit. Di samping itu, kehadiran teknologi pengecasan tanpa wayar terbalik 10W membolehkan pengguna berkongsi kuasa dengan rakan pengguna OPPO Find X3 Pro 5G.

Skor Penanda Aras Tinggi


Berdasarkan penilaian menggunakan AnTuTu pada bulan Disember 2020, prestasi Snapdragon 888 pada OPPO Find X3 Pro mendapat skor 771491 (771K +). Angka ini adalah skor tertinggi yang pernah dicatatkan dalam penilaian perbandingan. Penilaian ini menunjukkan mekanisme yang dimiliki oleh OPPO Find X3 Pro yang membolehkan teknologi Qualcomm® Snapdragon ™ 888 5G Platform Platform berfungsi dengan optimum.


Melalui OPPO Find X3 Pro 5G #AwakenColour, OPPO menunjukkan bahawa setiap warna adalah peribadi, sama ada logik atau emosional. Warna dapat menyenangkan mata, membangkitkan selera makan, dan meningkatkan tahap keyakinan.


Menyambut OPPO Find X3 Pro 5G, Telefon Pintar dengan 1 Billion Warna Menyambut OPPO Find X3 Pro 5G, Telefon Pintar dengan 1 Billion Warna Reviewed by thecekodok on 1:41:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.