5 Permainan yang Disyorkan untuk Cuti Panjang

 


Kali ini, anda mungkin tidak dapat melakukan perjalanan bebas kerana pandemi dan sekatan sosial. Daripada keliru, lebih baik bermain permainan yang menarik.

Apabila cutitaun baru cina yang panjang tiba, anda akan bingung jika anda tidak mempunyai rancangan. Selain itu, anda masih tidak dapat melakukan perjalanan seperti sebelumnya, pada akhirnya anda tidak mempunyai pilihan lain selain bermain permainan kegemaran anda.


Nasib baik, beberapa permainan sesuai sebagai pilihan untuk mengiringi percutian yang panjang dan membuat anda merasa seperti di rumah walaupun anda tidak meninggalkan rumah. Berikut adalah cadangannya:1. Cyberpunk 2077

Dengan semua teknologi yang disajikan dalam Cyberpunk 2077, anda akan mendapat kesan bermain permainan moden terkini. Permainan ini juga mempunyai jalan cerita yang menarik untuk anda terokai. Juga, watak yang menarik akan menambahkan keseronokan kepadanya. Lebih-lebih lagi, semua visual yang disajikan benar-benar merosakkan mata pemain.


Untuk mengisi masa percutian yang panjang, Cyberpunk 2077 mesti berada dalam senarai permainan yang dimainkan. Anda lihat, semua aspek dalam permainan ini dapat membuat anda merasa di rumah selama berjam-jam memainkannya. Lebih-lebih lagi, setiap misi mempunyai tahap kesukaran yang berbeza dan memerlukan masa untuk diselesaikan. Bagi anda peminat aksi-petualangan, adalah sangat wajib untuk bermain permainan ini.2. Marvel's Spider-Man: Miles Morales


Muncul dalam filem dengan format dan jalan cerita baru, Marvel's Spider-Man: Miles Morales juga diangkat sebagai permainan petualangan yang luar biasa. Jalan cerita yang dijalankan juga merupakan jalan keluar yang masih mempunyai hubungan dengan filem. Oleh itu, jika anda peminat Spider-Man, jangan ketinggalan bermain permainan ini.


Dia menangis lagi, ada banyak perkara yang tidak anda dapat dari tajuk permainan Spider-Man yang lain. Pertama, dalam permainan ini teknologi kostum pahlawan super telah diperbaiki. Selain itu, kisah yang disajikan benar-benar membina suasana yang menarik sehingga ketika anda bermain permainan ini mata anda tidak akan terlepas dari layar.3. Animal Crossing: New Horizons


Sekiranya kita membincangkan permainan pengembaraan lebih awal, sudah tiba masanya permainan kasual menjadi cadangan seterusnya. Animal Crossing: New Horizons adalah pakej lengkap untuk anda menghabiskan masa percutian anda. Dari menyelesaikan misi, menjelajahi peta ikonik, ke komuniti dengan pemain lain dalam permainan.


Perkara-perkara ini dapat menjadikan masa percutian anda lebih berkesan. Dijamin, ketika anda pertama kali mencuba permainan ini, anda tidak dapat langsung mengalihkan perhatian kerana selalu ada rasa ingin tahu tentang semua aspek permainan ini.


4. Ghost of Tsushima


Tiba-tiba, Sucker Punch menjadi fenomenal ketika dia melancarkan permainan Ghost of Tsushima. Tema dunia terbuka yang disajikannya benar-benar dapat memukau mata para pemain, dari paparan grafik yang jelas hingga pertempuran tegang yang digabungkan dalam satu permainan. Bukan itu sahaja, pembangunnya telah benar-benar memperkuat jalan cerita yang disesuaikan dengan sejarah, ketika menonton adegan potong ada perasaan kehilangan jika anda melewatkan setiap bahagiannya.


Selain itu, fitur foto dalam permainan ini juga dapat menjadikan anda lebih estetik. Sekiranya anda buntu menyelesaikan misi, anda boleh bermain dengan bebas dengan mencari lokasi terbaik untuk mencari gambar dan memuat naik foto ke media sosial. Terdapat banyak aktiviti yang perlu dilakukan di Ghost of Tsushima semasa anda menghabiskan percutian.


5. Harvest Moon: Light of Hope


Siapa yang belum pernah mendengar tajuk Harvest Moon? Permainan ikonik ini sejak zaman PS 1 boleh membunuh kebosanan bagi anda yang tidak mempunyai rancangan untuk bercuti. Bermain boleh memakan masa berjam-jam, jadi sangat sesuai apabila anda bosan dan keliru kerana ingin mengisi masa lapang.


Tajuk ini bukan yang terbaru, tetapi Harvest Moon: Light of Hope sangat menyeronokkan yang tidak dimiliki oleh tajuk lain. Dalam permainan ini, anda akan merasa seperti menguruskan ladang dan ladang di dunia nyata. Bukan hanya itu, misi yang dibentangkan juga jauh lebih mencabar daripada sekadar mencari barang seperti permainan lama.


Tempoh percutian tahun Cina yang panjang sememangnya sangat penting, terutamanya jika anda mempunyai rancangan minimum di tengah-tengah masa lapang itu. Anda boleh memuat turun lima permainan dan memainkannya untuk mengisi masa percutian anda untuk menjadikannya lebih menarik. Di samping itu, setiap tajuk yang telah dijelaskan mempunyai kelebihan dari aspek cerita. Jadi, selain bermain permainan, anda juga dapat menonton setiap adegan di dalamnya dan menikmati ceritanya seperti menonton filem