Menjelang Ramadan, inilah yang perlu dipersiapkan oleh penjual dalam talian untuk menjual

 


Bulan Ramadhan, yang kemudian diikuti oleh Eid al-Fitr, adalah momentum bagi peniaga atau penjual untuk semakin menjual barang dagangan mereka. Ini disebabkan oleh peredaran wang yang sangat besar di masyarakat pada bulan ini.

Bagi peniaga, termasuk penjual dalam talian, persediaan stok barang dagangan dan lain-lain mesti disiapkan terlebih dahulu, terutama sekarang kerana Ramadan hanya beberapa hari lagi. Ini supaya produk yang mereka jual semakin menarik minat orang ramai untuk membeli.


Untuk penjual dalam talian, terutama yang baru dalam dunia digital, terdapat beberapa petua yang perlu disiapkan menjelang bulan Ramadan ini. Lihat petua berikut.1. Menaiktaraf Kedai


Rakan kongsi yang menaik taraf ke Pedagang Kuasa mendapat pesanan 5 kali lebih banyak daripada Pedagang Biasa. Jadi, menjelang Ramadan, ini adalah masa yang tepat untuk menaik taraf kedai.


Sebagai Penjual Kuasa, anda boleh menggunakan banyak ciri eksklusif untuk menjadikan kedai anda pilihan pembeli pada bulan Ramadhan. Penjual juga boleh mendapat pelbagai faedah seperti penghantaran percuma, pilihan kedai pembeli, dan promosi dengan sembang siaran.


Bukan hanya itu, terdapat juga faedah lain seperti tambahan 5% Kredit TopAds Tambahan untuk setiap top-up, 200 Tangga, Produk Pilihan, Hiasan Kedai dan banyak lagi.


2. Menjual bungkusan Ramadan untuk menarik pembeli


Penjualan bungkusan telah meningkat hingga 4 kali sepanjang bulan Ramadhan. 


Mengenai beberapa cadangan bungkusan Ramadan yang menarik bagi pembeli, mereka adalah kuki, biskut, minuman, makanan ringan, kek dan kek, kopi, jilbab dan pashmina, alat pemujaan, lilin, dan penyebar buluh. Kemudian ada beberapa produk yang diramalkan akan dicari oleh pembeli pada bulan Ramadan ini.


Antara lain, dalam kategori makanan seperti buah dan daging lembu. Dalam kategori kesihatan, terdapat ubat-ubatan herba untuk vitamin dan nutrien. Dalam kategori fesyen lelaki, terdapat jam analog untuk kasut. dalam kategori fesyen wanita, terdapat topeng kain untuk orang yang tidak bertanggungjawab. Kemudian dalam kategori isi rumah terdapat benih yang ditanam hingga ke rak.


3. Buat Halaman Kedai yang Menakjubkan


Ramadan adalah peluang terbaik untuk menarik lebih ramai pembeli untuk membeli-belah. Salah satu cara anda dapat melakukannya adalah dengan mengoptimumkan penampilan halaman kedai dan halaman produk anda sehingga calon pembeli berminat untuk mengunjungi kedai anda.


Kerana ada orang yang ingin membeli-belah dalam talian biasanya mengikuti aliran seperti ini. Pertama, bermula dari produk yang dilihat, melihat halaman produk, memasukkan produk yang menariknya ke troli, dan akhirnya pembayaran.


4. Manfaatkan Ciri Promosi


Terdapat 3 ciri promosi yang dapat dimanfaatkan oleh penjual dalam talian. Pertama, promo postage percuma yang merupakan ciri promo kegemaran pembeli.


Kedua, buat baucar kedai anda sendiri. Di sini penjual dapat menentukan tempoh promo yang lebih fleksibel, pelbagai jenis promo, untuk membeli halaman baucar yang dapat diakses dengan mudah oleh pembeli. Terdapat 2 jenis baucar kedai yang boleh dibuat, iaitu baucar penghantaran percuma dan baucar tunai.


Ketiga, siarkan iklan TopAds. Dengan ciri ini, anda hanya perlu menentukan anggaran harian, kerana sistem pintar Iklan automatik akan memilih produk dan kos per klik yang tepat untuk mengoptimumkan iklan anda.


5. Bina Interaksi Dua Hala di Media Sosial


Data menunjukkan bahawa sebanyak 91% pengguna internet memiliki akun media sosial. Oleh itu, jika digunakan dengan betul, media sosial dapat menjadi alat untuk membangun komunikasi yang erat dengan calon pembeli dan pelanggan yang setia.


Ini boleh digunakan, misalnya, dengan meletakkan pautan kedai dalam talian di bio media sosial. Di samping itu, perlu diingatkan bahawa waktu utama media sosial adalah waktu subuh dan berbuka puasa. Momen ini dapat digunakan, misalnya, dengan melakukan aktiviti di media sosial.

Menjelang Ramadan, inilah yang perlu dipersiapkan oleh penjual dalam talian untuk menjual Menjelang Ramadan, inilah yang perlu dipersiapkan oleh penjual dalam talian untuk menjual Reviewed by thecekodok on 1:31:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.