Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 "Dikeluarkan

 


Xiaomi melancarkan monitor permainan 34 inci di Mi Fan Festival (MFF) 2021, Mi Curved Gaming Monitor 34 ".

Ini adalah monitor permainan pertama yang dikeluarkan secara rasmi oleh Xiaomi. Mi Curved Gaming Monitor 34 "adalah monitor dengan resolusi WQHD, atau 3,440 x 1,440 Pixel yang memiliki kecepatan penyegaran 144Hz.


Bukan hanya mempunyai kadar penyegaran yang tinggi, seperti namanya, monitor ini juga memiliki layar melengkung, dengan lekukan 1500R dan nisbah layar 21: 9, bukan 16: 9 seperti kebanyakan monitor.Panel yang digunakan mampu menghasilkan semula warna sRGB 121%, dan diklaim sesuai untuk menikmati kandungan dan permainan multimedia. Tahap kecerahan itu sendiri adalah hingga 300 nits dan mempunyai sijil TUV Rheinland untuk cahaya biru yang dihasilkan oleh monitor.


Dengan spesifikasi seperti itu, Mi Curved Gaming Monitor 34 "seharusnya tidak hanya cocok untuk bermain permainan, tetapi juga untuk pembuatan konten. Kemudian pensijilan TUV Rheinland yang ada juga harus membuat monitor ini kurang jemu dari cahaya biru yang dihasilkannya.


Kadar penyegaran yang dihasilkan dapat disesuaikan dengan kemampuan kartu grafik yang digunakan melalui fitur AMD FreeSync Premium pada monitor ini, dan menghindari layar terkoyak. Walaupun begitu, semasa kami mencuba , ciri kadar penyegaran berubah-ubah ini juga sesuai dengan G-Sync Nvidia.


Mi Curved Gaming Monitor 34 "sebenarnya telah dilancarkan di negara asal Xiaomi pada tahun 2020.


Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 "Dikeluarkan Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 "Dikeluarkan Reviewed by thecekodok on 4:35:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.