Cara Memuat turun 6 Pelekat WhatsApp Baru

 


WhatsApp secara diam-diam telah melancarkan siri pelekat animasi baru. Secara keseluruhan terdapat enam pelekat animasi dengan reka bentuk unik dan menggemaskan yang boleh anda muat turun untuk memeriahkan perbualan di WhatsApp.

Pertama terdapat pelekat 'A Burdensome Pigeon Named Eagle' yang menampilkan burung merpati kelabu bernama Eagle. Kemudian beruang, yang hobinya menari, kembali pada pelekat 'Betakkuma 2'.


Selepas itu ada dua rakan rapat 'Egg and Chup' yang menggambarkan telur dan sebiji tomato. Terdapat juga pelekat 'Realistic Rabbit' yang menggambarkan seekor arnab dengan tubuh manusia dengan latar belakang yang diambil dari rakaman kamera.Kemudian ada pelekat dengan watak-watak yang menyerupai SpongeBob yang disebut 'Square Cheese's Daily Life' dan akhirnya ada 'Woman Cactus' yang seperti namanya menonjolkan seorang wanita di badan kaktus.


Pelekat animasi baru WhatsApp Pelekat animasi baru Foto WhatsApp: Tangkapan Skrin / saat INET

Pelekat ini tersedia untuk semua pengguna WhatsApp di Android dan iOS. Semua pelekat ini boleh dimuat turun secara percuma di WhatsApp Sticker Store, seperti yang dipetik dari TechRadar, Khamis (6/5/2021).


Kerana jenisnya adalah pelekat animasi, ukuran failnya lebih besar daripada pelekat biasa. Tetapi ia tidak boleh menjadi beban penyimpanan dalaman kerana ukurannya masih di bawah 5 MB.


Untuk memuat turun pelekat ini, yang perlu anda lakukan hanyalah membuka Stiker Pelekat WhatsApp. Caranya adalah dengan membuka sebarang perbualan dalam aplikasi WhatsApp kemudian klik ikon emoji di lajur untuk menulis sembang.


Selepas itu, ketuk ikon pelekat di bahagian bawah skrin paling kanan, kemudian ketuk ikon tambah di kanan atas. Enam pelekat animasi yang baru dilancarkan ini akan berada di bahagian paling atas.


Sekiranya anda belum menemui enam pelekat baru ini di WhatsApp anda, atau tidak mahu mencari cara yang lebih mudah untuk memuat turun, klik pautan di bawah. Setelah mengklik, pautan akan membawa anda ke halaman pelekat yang berkenaan dalam aplikasi WhatsApp dan anda hanya perlu mengetuk 'Muat turun' untuk memuat turunnya.


- Telur dan Chup


- Arnab Realistik


- Betakkuma 2


- Kehidupan Harian Square Cheese


- Wanita Kaktus


- Burung Merpati yang Dinamakan Burung Burung

Cara Memuat turun 6 Pelekat WhatsApp Baru Cara Memuat turun 6 Pelekat WhatsApp Baru Reviewed by thecekodok on 4:11:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.