Cara Akaun Telegram Tick Blue

 


Beberapa akaun Telegram mungkin milik anda, anda memerlukan pengesahan centang biru untuk tujuan tertentu. Tanda biru akan meningkatkan kepercayaan pada akaun kerana menjadi penanda akaun rasmi.

Pasukan Telegram memastikan bahawa pengesahan akaun rasmi aktif dalam bentuk saluran, kumpulan awam, atau bot dapat dilakukan dengan mudah sehingga semakin banyak pengguna dapat berinteraksi dengan akaun rasmi tanpa meragukannya. Inilah cara mendapatkan tanda semak akaun Telegram seperti yang dipetik dari pernyataan bertulis Telegram.


Sahkan akaun dengan sekurang-kurangnya dua perkhidmatan lain

Telegram mengesahkan akaun rasmi dengan mengesahkan bahawa ia telah mengesahkan akaunnya di sekurang-kurangnya dua platform lain seperti TikTok, Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, VK dan Snapchat.Akaun rasmi perlu menambahkan pautan profil saluran Telegram mereka di platform ini, supaya pasukan Telegram dapat mengesahkan bahawa mereka dimiliki oleh pemilik yang sama. Setelah ini selesai, pemilik akaun perlu menghubungi Telegram @VerifyBot untuk pengesahan.


Bagi mereka yang tidak mempunyai akaun yang disahkan pada dua platform lain, Telegram boleh mengesahkan akaun rasmi melalui Wikipedia. Sekiranya pengguna mempunyai halaman yang tidak disingkirkan di Wikipedia, yang memenuhi Garis Panduan Ketenaran Wikipedia, dan halaman tersebut menyertakan pautan ke saluran, bot, atau kumpulan awam di Telegram, laman web ini dapat dikira sebagai salah satu dari dua akun yang disahkan yang diperlukan.


Untuk organisasi, pautan ke saluran Telegram dari laman web rasmi organisasi juga boleh dipertimbangkan. Bot akan menawarkan pilihan untuk memasukkan data dan komen tambahan setelah memeriksa pautan media sosial.


Lencana pengesahan akan diberikan ke halaman yang disahkan

Setelah mengikuti langkah-langkah verifikasi halaman, saluran, kumpulan atau bot yang berjaya disahkan akan menerima lencana pengesahan dalam bentuk tanda semak di sebelah nama akaun untuk membezakannya secara visual dari akaun tidak rasmi yang lain.


Tidak dapat mengedit nama halaman selepas pengesahan

Saluran, kumpulan atau bot yang disahkan tidak dapat menukar nama atau pautan pendek mereka (t.me / ...). Sekiranya perubahan diperlukan, pemilik akaun dapat menghapus status verifikasi terlebih dahulu dengan menghubungi @VerifyBot dan mengirim / membatalkan pengesahan akaun dan mengesahkan semula menggunakan bot seperti sebelumnya.


Dengan pengesahan ini, Telegram ingin memastikan interaksi yang selamat antara pengguna dan akaun rasmi, dan sebagai cara untuk menunjukkan bahawa pengguna berinteraksi dengan saluran, kumpulan atau bot yang sah yang boleh dipercayai pengguna.

Cara Akaun Telegram Tick Blue Cara Akaun Telegram Tick Blue Reviewed by thecekodok on 2:45:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.