Samsung Galaxy A03s Segera Hadir, Berikut adalah Spesifikasi

 


Galaxy A02s adalah salah satu telefon bimbit yang paling popular, jadi tidak hairanlah bahawa Samsung sedang menyiapkan peranti pengganti. Akan diberi nama Galaxy A03s, spesifikasi yang bocor telah tersebar di internet. Apa yang dibawa oleh HP peringkat kemasukan ini?

Kehadiran Galaxy A03s didedahkan oleh @OnLeaks dan 91Mobiles. Dari segi penampilan, ia tidak jauh berbeza dengan Galaxy A02s, telefon bimbit ini mempunyai dimensi 166.6 x 75.9 x 9.1 mm dengan ketebalan 9.5mm.


Galaxy A03s masih membawa skrin dengan takuk Infinity V di bahagian atas. Peregangan skrin berukuran 6.5 inci yang diapit oleh bezel nipis di sisi kanan dan kiri.


Samsung menyematkan tiga kamera di bahagian belakang. Kamera utama adalah 13 MP, disertai oleh dua kamera lain dengan ukuran 2 MP.


Tidak seperti pendahulunya, Galaxy A03s dilengkapi dengan sensor cap jari. Kedudukannya dibuat bersama dengan butang kuasa di sebelah kanan badan.


Penjual Korea Selatan termasuk USB Type C sehingga membolehkan telefon ini membawa ciri pengecasan pantas. Tidak ada maklumat mengenai bateri, tetapi kemungkinan besar tidak jauh dari Galaxy A02s yang memiliki kapasitas 5.000 mAh.


Malangnya, tidak ada maklumat terperinci mengenai jadual pelancaran. Tetapi dengan kebocoran ini nampaknya tidak lama sebelum Galaxy A03s debut.

Samsung Galaxy A03s Segera Hadir, Berikut adalah Spesifikasi Samsung Galaxy A03s Segera Hadir, Berikut adalah Spesifikasi Reviewed by thecekodok on 12:56:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.