InstaForex

AirTag Bantu Polis Mencari Basikal Dicuri


 Ketika Apple pertama kali melancarkan AirTag, produk ini digunakan untuk memudahkan pengguna mengesan dan mencari barang peribadi, seperti rantai kunci, atau dompet yang sering hilang atau disembunyikan.

Bukan hanya itu, AirTag juga dapat digunakan untuk mengesan barang yang dicuri. Seperti laporan dari Gadget Lite di mana basikal yang dicuri ditemui berkat penggunaan AirTag.


Gene Gorter melaporkan bahawa basikalnya telah dicuri pada waktu malam di Boston, Amerika Syarikat pada 4 Julai.Dia kemudian memberikan maklumat pelacakan AirTag kepada Polis Boston, yang melacak aksesori dan menemukannya di tong sampah berhampiran basikal yang dicuri.


Polis kemudian mengirim SMS ke lokasi Gorten beserta foto basikal yang dicuri, dan dia segera membawa basikal itu ke rumah setelah mengambilnya dari pihak berkuasa.


Setakat ini tidak ada tangkapan yang dibuat kerana menurut polis, mereka tidak menemui orang yang bertanggungjawab atas kecurian itu, tetapi sekurang-kurangnya Gorten berjaya mendapatkan basikalnya kembali.

Previous Post Next Post