5 Petua Untuk Membuat Menstrim Filem Di Rumah Lebih Menyeronokan, Sudahkah Anda Mencubanya?

 


Menstrim filem adalah satu perkara yang boleh anda lakukan semasa mengisi masa lapang di rumah. Terutama ketika masih dalam era pandemik, yang membataskan aktiviti di luar rumah.

Sama ada bersendirian atau bersama keluarga, menayangkan filem kegemaran anda masih merupakan aktiviti yang menyeronokkan. Oleh itu, agar anda dapat menikmati streaming filem, mari ikuti petua ini.1. Tentukan Masa yang Tepat


Untuk menikmati lebih banyak semasa menstrim filem, anda mesti menentukan masa yang tepat. Pilih jangka masa ketika anda bebas melakukan pekerjaan rumah tangga atau pejabat. Oleh itu, anda dapat memperoleh masa maksimum saya.


2. Sediakan Makanan ringan


Makanan ringan yang enak dapat menjadi teman semasa menstrim filem. Tetapi pastikan jumlah makanan ringan yang disiapkan adalah tepat waktu sehingga Anda tidak perlu berulang-alik untuk mengambil makanan ringan di tengah-tengah filem.


3. Gunakan Perkhidmatan Penstriman


Pada masa ini, terdapat banyak perkhidmatan streaming dalam talian yang boleh digunakan untuk menonton filem secara sah. Dalam perkhidmatan penstriman ini, biasanya terdapat banyak judul filem popular yang belum anda ketahui, filem-filem ini boleh menjadi cadangan sekiranya anda tidak tahu menontonnya.


4. Gunakan Projektor dan Pembesar Suara


Sekiranya anda mahukan suasana seperti panggung wayang di rumah, anda boleh menggunakan projektor yang disambungkan ke komputer riba, selain itu, anda juga boleh menggunakan pembesar suara untuk menjadikan suasana lebih getir. Kaedah ini sangat sesuai ketika menonton filem pada waktu malam, jangan lupa mematikan lampu!


5. Pastikan Internet stabil


Akhir sekali, pastikan internet yang anda miliki stabil. Kerana ini akan sangat berpengaruh dan menentukan filem akan ketinggalan atau tidak semasa ia ditayangkan. Untuk memastikan internet yang stabil, anda boleh menggunakan rangkaian internet yang boleh anda menstrimkan filem kegemaran anda dari mana sahaja, bila bila saja.