5 Life Hack untuk Menonton Netflix Semasa Cuti Tahun Baru Cina


 Cuti Tahun Baru Cina telah tiba! Jangan bersedih jika anda tidak dapat pergi ke mana-mana, kerana anda boleh berehat di rumah sambil menonton Netflix dengan menggunakan sejumlah hacks.

Dengan pelbagai kandungan yang lengkap, Netflix sememangnya merupakan salah satu perkhidmatan penstriman paling popular di dunia sekarang. Walaupun begitu, menavigasi katalog Netflix boleh menjadi sangat menyakitkan. Ini kerana filem mempunyai kecenderungan untuk sesekali menghilang, bahkan di banyak negara kandungan tertentu tidak dapat diakses.


1. Cara mencari kategori kandungan tersembunyi

Netflix membolehkan anda mencari kandungan mengikut tajuk, pemeran, genre dan sebagainya. Sekiranya anda mencarinya dengan judul filem dan nama pelakon, agak mudah. Walau bagaimanapun, jika berkaitan dengan genre, sebilangan besar kategori dan subkategori boleh membingungkan.


Untuk menyelesaikan masalah pencarian mengikut genre, penggemar filem menyusun senarai kod kategori Netflix. Kod tersebut dilampirkan ke URL yang mengarahkan pengguna ke koleksi tayangan dan filem dari genre dan subgenre yang berkaitan.


Untuk membuka koleksi tertentu, cukup ketik https://www.netflix.com/browse/genre/#### di bar alamat penyemak imbas, ganti #### dengan kod

kategori. Anda boleh melihat senarai kategori di sini.


2. Cara Menontot Maya

Kerana batasan pandemik dan sosial COVID-19, sukar untuk berkumpul secara fizikal untuk menonton filem dengan rakan-rakan, termasuk semasa cuti Tahun Baru Cina sekarang.


Anda hanya boleh berhubung dengan Zoom dan cuba menonton bersama-sama semasa menggunakan pelbagai platform mesyuarat dalam talian yang lain. Tetapi kemungkinan besar, hubungan yang dimiliki oleh setiap orang berbeza, jadi sukar untuk berinteraksi.


Masalah penyegerakan jarak jauh ini menimbulkan idea untuk mewujudkan Teleparty, yang merupakan pemalam percuma untuk Google Chrome. Dengan aplikasi ini, anda dapat menonton filem dan rancangan TV kegemaran anda bukan sahaja di Netflix, tetapi juga di Disney +, Hulu, atau HBO, seolah-olah semua ahli berada di ruangan yang sama. Platform ini juga mempunyai ciri sembang untuk membincangkannya.


Salah satu halangan Teleparty adalah ketidakmampuannya membiarkan peserta berkongsi satu akaun, seperti yang dilakukan orang semasa perjumpaan langsung. Untuk sesi jarak jauh, setiap orang memerlukan akaun mereka sendiri yang mampu menyiarkan siaran yang sama.


Cukup pilih video yang anda mahukan, buka pemalam, gunakan untuk membuat pautan, hantarkan pautan ke rakan anda, dan mulailah menonton. Anda boleh bermain secara maya!


3. Cari cadangan filem berdasarkan mood

Netflix membolehkan pengguna membuat beberapa profil di bawah satu akaun, misalnya, untuk ahli keluarga. Ciri ini juga berguna untuk

orang yang hanya ingin memanfaatkan sepenuhnya sistem cadangan Netflix. Ini kerana perkhidmatan akan mempelajari pilihan penggunanya dari sejarah tontonan, suka dan tidak suka, dan interaksi lain dengan antara muka pengguna.


Bagaimana jika anda mahu cadangan anda bergantung pada mood anda? Contohnya, pada waktu petang yang cerah, anda mungkin berminat untuk menonton genre rom-com. Tanpa konteks atau akses untuk meneka mood kami, Netflix hanya dapat meneka.


Anda boleh menggunakan profil anda untuk menyampaikan pelbagai minat. Buat beberapa dan gunakannya sebagai senarai main seperti: "filem romantis," "tonton bersama rakan," "di gimnasium," "filem menyentak air mata," dan sebagainya. Selain itu, anda juga boleh menyediakan profil berasingan untuk filem yang ingin anda rahsiakan, dan membukanya hanya ketika bersendirian.


4. Ketahui siaran terbaru di Netflix

Netflix memberikan maklumat mengenai siaran terbaru atau jika rancangan akan ditayangkan tidak lama lagi, tetapi tidak mudah untuk mencarinya. Oleh itu, sekumpulan peminat Netflix mencipta laman What On Netflix.


Di sini, berita terkini mengenai Netflix disusun secara mesra mata, dan hanya memerlukan beberapa klik untuk pengguna mengetahui apakah rancangan terbaru, akan datang, dan berakhirnya episod. Walaupun What On Netflix adalah laman web AS, mereka juga menerbitkan maklumat terkini untuk beberapa wilayah lain.5. Akses kandungan dari mana sahaja

Isu Netflix yang lain adalah kandungan lokasi. Untuk masalah yang satu ini, versi terbaru Kaspersky VPN Secure Connection cuba menjadi penyelesaian.


VPN akan mengarahkan data melalui saluran yang disulitkan melalui salah satu daripada beratus-ratus pelayan transit yang terletak di seluruh dunia, menjadikan katalog Netflix untuk AS dan UK tersedia di setiap pelosok dunia. Sekiranya satu pelayan transit tiba-tiba mati, selalu ada pelayan lain untuk disambungkan.


Kaspersky VPN Secure Connection juga menyelesaikan masalah tontonan dalam talian yang lain. Beberapa ISP memantau aliran video Netflix dan melambatkannya, memaksa perkhidmatan untuk melambatkan kelajuan penghantaran, menghasilkan kualiti gambar yang lebih rendah.


Dengan cara itu, ISP dapat menjimatkan lebar jalur, sehingga menjadikan pengalaman menonton anda kurang selesa. Kaspersky VPN Secure Connection menyulitkan data sehingga ISP anda tidak dapat mengesan streaming video, dan memberikan anda kelajuan dan kualiti gambar yang sesuai.


Kaspersky VPN Secure Connection juga sangat mudah digunakan. Antara muka pengguna intuitif yang baru membuat pengguna dimaklumkan mengenai status sambungan tanpa kerumitan. Lebih-lebih lagi, tidak seperti banyak perkhidmatan serupa, Kaspersky VPN Secure Connection memastikan sambungan yang dituntut pada kelajuan yang luar biasa, berkat infrastruktur canggih Hotspot Shield.


Kaspersky VPN Secure Connection bukan sekadar penyelesaian untuk menonton Netflix di mana sahaja di dunia, tujuan utamanya adalah untuk melindungi semua data pengguna.


Oleh itu, sebarang penyelesaian atau pelayan yang dihubungkan tidak menyimpan sejarah laman web yang dikunjungi, carian atau tindakan lain. Pada masa yang sama, semua lalu lintas dienkripsi menggunakan algoritma AES-256 yang boleh dipercayai, sehingga pihak luar tidak dapat memintas maklumat yang dihantar atau menentukan alamat IP sebenar anda.


Penyelesaian ini akan memastikan aktiviti menonton Netflix selamat di rumah dan di rangkaian WiFi awam, memungkinkan untuk menikmati filem kegemaran anda dengan selesa. Menikmati persembahan!