Aksesori Telefon Pintar Membolehkan Anda Lebih Baik Memainkan PUBG Mobile

 


Memainkan permainan First Person Shooter (FPS) seperti PUBG Mobile atau Call of Duty Mobile di telefon pintar adalah hobi bagi sesetengah orang. Lebih-lebih lagi, di zaman ini di mana orang melakukan aktiviti dari rumah, bermain permainan boleh menjadi pilihan untuk berehat dari rutin mereka.


Nah, meningkatkan kemahiran permainan memang boleh dilakukan dari latihan rutin. Tetapi selain itu, terdapat juga beberapa aksesori yang dapat membantu pengguna menjadi lebih mahir.


Tombol Trigger

Aksesori ini seperti butang L dan R di konsol PlayStation. Alat ini boleh dimasukkan di bahagian atas telefon pintar ketika bermain di lanskap.


Fungsinya, pengguna tidak perlu menekan layar secara langsung, cukup tekan butang pemicu yang sebelumnya telah dipasangkan. Dengan begitu permainan akan lebih selesa kerana tidak terlalu diganggu.


Selain itu, jari dan sandaran tangan juga menjadi lebih fleksibel, jadi anda akan menjadi lebih mahir bermain.


Butang pencetus ini di pasaran cukup murah, jika anda melihat fungsinya.


Gamepad Joystick

Aksesori seterusnya adalah Gamepad Joystick. Tidak jauh berbeza dengan butang pemicu, gamepad ini dilengkapi dengan pemegang khas seperti konsol.


Genggaman lebih awal akan menjadikan tangan anda lebih selesa dan kuat dalam memegang telefon pintar. Jadi, pengguna dapat merasakan sensasi bermain permainan konsol dengan alat ini.


Alat ini  murah tetapi harga bergantung pada ciri tambahan lain yang memanjakan pengguna.


Finger Sleeve

Tambahan pula, aksesori yang boleh membuat anda lebih tangkas. Penutup ibu jari ini boleh menjadi alternatif bagi anda yang sering mengadu jari basah.


Dengan menggunakan telefon pintar untuk jangka masa yang lama, ia menjadikan tapak tangan pengguna berpeluh. Semasa bermain permainan penembak, kadang-kadang pergerakan atau butang pemain tidak ditekan dengan sempurna.


Jadi, anda perlu menggunakan penutup ibu jari ini. Terdapat beberapa pilihan kain yang juga berfungsi pada skrin sentuh pada masa yang sama.


Sarung ibu jari ini berharga murah.