Tips Instagram: Cara Menambah Kesan Khas dalam Direct Message

 


Instagram mempunyai banyak ciri menarik, mudah dicari dan disembunyikan. Salah satunya adalah kesan khas yang boleh anda gunakan ketika mengirim mesej melalui Mesej Langsung.


Dari segi penampilan, Instagram memberikan empat pilihan kesan yang boleh dipilih pengguna, iaitu kesan jantung, penyerakan pita, api yang menyala, dan kotak hadiah.


Setiap kesan mempunyai tindakan yang berbeza ketika disentuh. Anda boleh mencuba tips Instagram.


Pertama, lawati senarai Mesej Langsung di Instagram anda dan ketik perbualan dengan rakan anda yang sudah ada dalam senarai itu.


Kemudian, taipkan mesej anda di ruangan yang disediakan di bahagian bawah.


Semasa anda mula menaip, jalan pintas kamera di sebelah kiri akan diganti dengan ikon kaca pembesar. Ketik butang setelah anda memasukkan mesej sepenuhnya.


Di bahagian paling atas menu itu, anda akan melihat mesej yang dipaparkan dengan empat kesan khas yang berbeza.


Sekiranya penerima mengetuk mesej teks yang dihantar dengan kesan bertema hati khas, misalnya, sekumpulan hati maya seperti belon akan muncul dan terbang di skrin mereka.


 

Juga, kesan kotak hadiah akan menyembunyikan mesej anda, dan hanya apabila orang lain menyentuhnya, ia akan membuka dan mendedahkan apa yang telah anda hantar.


Kesan yang dipaparkan di Instagram tentunya menjadikan penampilan mesej yang dihantar beragam dan unik ketika digunakan. Anda boleh mencubanya secara langsung dalam mesej berbual dengan rakan anda melalui Mesej Langsung. Semoga berjaya!