Kemas kini Baru, Inilah Cara Menjadwalkan Mesej Teks di Mesej Google

 


Google telah membuat kemas kini pada beberapa aplikasinya, termasuk Maps, Assistant, TalkBack dan Google Messages. Terdapat ciri menarik yang terdapat dalam Mesej, iaitu penjadualan pesanan teks.


Sebilangan daripada anda mungkin sering lupa menghantar mesej atau mengucapkan selamat ulang tahun kepada rakan. Ciri ini sangat sesuai untuk anda.

Di samping itu, bagi pelajar, jika mereka takut kehilangan masa untuk menghubungi pensyarah, anda boleh menjadualkan mesej yang akan dihantar pada waktu yang lebih cepat.


Syarat utama, anda mesti memasang Google Messages pada telefon pintar anda.


Sebabnya, ciri ini tidak akan berfungsi pada aplikasi pesanan lalai yang sudah ada. Muat turun Mesej Google di Play Store.


Langkah pertama, buka Mesej Google dan buka perbualan setelah mengemas kini ke versi terbaru. Anda akan melihat tetingkap pop timbul muncul di atas butang 'Kirim'.


Ini serupa dengan yang dapat anda lihat dengan penjadualan e-mel di Gmail.


Untuk menjadualkan teks, mulailah mengetikkan mesej anda, kemudian tekan lama butang 'Kirim'.


Selepas itu, anda akan melihat pilihan tarikh dan waktu yang telah dipilih sebelumnya. Anda boleh menggunakan salah satu cadangan, atau ketuk 'Pilih tarikh dan waktu'.


Itu akan membuka pemilih tarikh dan waktu Android yang akan membolehkan anda menyesuaikan kapan mesej akan dihantar hingga beberapa minit.


Setelah selesai menetapkan waktu, ketuk 'Simpan'.


Selain daripada mesej teks, anda juga boleh memasukkan gambar atau video sokongan jika diperlukan. Seterusnya, ketik butang 'kirim' yang kini mempunyai ikon jam di kapal terbang kertas.

Kemas kini Baru, Inilah Cara Menjadwalkan Mesej Teks di Mesej Google Kemas kini Baru, Inilah Cara Menjadwalkan Mesej Teks di Mesej Google Reviewed by thecekodok on 5:09:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.