Perkataan Ajaib Yang Membuat Blog Anda Lebih Banyak Pengunjung

 


Adakah anda cuba mempromosikan blog atau mempromosikan produk? Ada pengetahuan yang harus anda pelajari, iaitu pengoptimuman mesin pencari (SEO) agar perniagaan anda dapat berjalan dengan lancar.

Berikut adalah tips mengenai kata ajaib yang dapat menjadikan blog atau pemasaran produk anda lebih baik.


Perkara pertama yang perlu diketahui, tentu saja, adalah mengetahui tujuan yang ingin anda capai dari perniagaan yang anda jalankan. Tujuannya adalah untuk mendapatkan kesedaran, minat, pertimbangan, konvensi, pengekalan, atau membuat pengguna mengesyorkan produk kami (penyokong).


Setelah mengetahui tujuannya, ada unsur SEO yang boleh anda kejar. Kata ajaib yang dapat digunakan sebagai kata kunci, iaitu 'bagaimana'.


Orang tidak memulakan carian dengan 'mengapa' tetapi bermula dari 'bagaimana' walaupun 'apa', beberapa 'mengapa'. Apabila pelanggan mula mencari, dia akan berfikir 'bagaimana melakukan ini' atau 'bagaimana melakukannya


Apabila ada kata-kata seperti 'apa', 'mengapa', dan 'bagaimana', biasanya soalan lain akan muncul, seperti 'di mana' atau 'bila masa'.


Sebagai  contoh dengan memberikan demonstrasi pencarian. Ketika dia mencari perkataan 'London' di Semrush, jumlah carian tertinggi dijumpai dengan kata 'bagaimana'. Terbukti, salah satu hasil carian tertinggi untuk perkataan London ternyata 'bagaimana memasak london broil' diikuti dengan soalan 'bagaimana' yang lain.


Sekarang setelah anda mengetahui kata ajaib, semoga anda dapat melakukan pemasaran yang lebih baik mulai sekarang, ya. Oh ya, jangan masukkan kata kunci ajaib itu, tetapi anda juga harus memastikan bahawa anda telah menjawab soalan tersebut. Semoga berjaya!

Perkataan Ajaib Yang Membuat Blog Anda Lebih Banyak Pengunjung Perkataan Ajaib Yang Membuat Blog Anda Lebih Banyak Pengunjung Reviewed by thecekodok on 9:23:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.