Cara Posting Foto di Twitter dalam Kualiti 4K

 


Setelah sebulan menguji, Twitter mengumumkan bahawa pengguna kini dapat memuat naik dan melihat foto dalam resolusi 4K. Ciri baru ini tersedia untuk Twitter di Android dan iOS.

Sebenarnya aplikasi web Twitter menyokong foto beresolusi tinggi, iaitu 4,096 x 4,096. Tetapi untuk aplikasi mudah alih, Twitter menghadkan kualiti foto kepada resolusi maksimum 2.048 x 2.048.


Dengan ciri baru ini, pengguna Twitter dapat melihat dan memuat naik gambar 4K di mana sahaja tanpa perlu menggunakan PC. Sangat mudah untuk mengaktifkan ciri baru ini.Cara Menyiarkan Foto 4K di Twitter:


Buka aplikasi Twitter di Android atau iPhone dan kemudian masukkan menu Tetapan.

Buka bahagian 'Penggunaan data'.

Selepas itu, aktifkan pilihan 'gambar berkualiti tinggi' untuk melihat foto 4K.

Dayakan 'muat naik gambar berkualiti tinggi' untuk memuat naik foto berkualiti tinggi.

Masa untuk Tweet gambar beresolusi tinggi itu - pilihan untuk memuat naik dan melihat gambar 4K di Android dan iOS kini tersedia untuk semua orang.


Untuk mula memuat naik dan melihat gambar dalam 4K, kemas kini pilihan gambar berkualiti tinggi dalam tetapan "Penggunaan data". https://t.co/XDnWOji3nx


- Sokongan Twitter (@TwitterSupport) 21 April 2021


Anda juga dapat memilih apakah foto beresolusi tinggi ini dapat diaktifkan ketika ponsel menggunakan jaringan seluler dan Wi-Fi, hanya Wi-Fi, atau dimatikan sepenuhnya, seperti yang dikutip dari The Verge, Jumat (23/4/2021) . Pilihan yang sama juga tersedia untuk video berkualiti tinggi dan autoplay video.


Twitter mula mencuba pilihan foto 4K pada aplikasi mudah alih pada awal Mac. Dalam percubaan yang sama, mereka juga menguji fitur yang memperbaiki auto-crop ketika memuat naik foto di Twitter.


Tetapi nampaknya fitur pemotongan foto yang lebih baik belum tersedia untuk pengguna Twitter, dan belum diketahui kapan ujian untuk fitur ini akan selesai. Oleh itu, mari kita hantar gambar di Twitter dengan kualiti 4K terlebih dahulu!

Cara Posting Foto di Twitter dalam Kualiti 4K Cara Posting Foto di Twitter dalam Kualiti 4K Reviewed by thecekodok on 3:55:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.