Menukar Nama Saluran YouTube Kini Lebih Mudah, Begini!


 Ada berita baik untuk pencipta kandungan YouTube. Perkhidmatan penstriman video ini sekarang memudahkan pencipta kandungan menukar nama dan gambar profil mereka, dan perubahan ini tidak mempengaruhi akaun Google mereka.

Setakat ini, pembuat kandungan mengadu tentang kesukaran untuk menyesuaikan profil. Kerana mereka mesti melakukannya di laman akaun Google.


Itu tidak berhenti di situ, kerana nama YouTube dikaitkan dengan nama di akaun Google. Ini bermaksud bahawa menukar nama saluran YouTube akan mengubah nama yang akan muncul dalam e-mel.


Ciri baru ini menawarkan fleksibiliti untuk pencipta kandungan yang mungkin lebih suka menghantar e-mel dengan nama sebenarnya daripada nama saluran mereka.


Hanya ada satu peringatan penting ketika menggunakan ciri baru ini. Google mengatakan bahawa pencipta dengan lencana pengesahan akan kehilangan tanda semak jika mereka menukar namanya.


Akibatnya, pemilik akaun harus mengemukakan permohonan lain sehingga tanda semak kembali. Malangnya, tidak dijelaskan berapa lama proses ini berlangsung.


Tetapi syarikat carian internet mengesahkan bahawa ciri baru ini dapat digunakan oleh kedua-dua akaun peribadi dan syarikat. Adapun cara mengubahnya seperti berikut:


Desktop

- Buka YouTube


- Buka Saluran


- Klik butang Customize Channel


- Sekiranya anda ingin menukar gambar pada tab Penjenamaan, sementara namanya ada di Maklumat Asas


Aplikasi Mudah Alih

- Buka aplikasi YouTube


- Klik ikon profil di sudut kanan atas diikuti dengan menekan Saluran Anda


- Kemudian ketik Edit Saluran


- Anda boleh menukar foto dan nama saluran dengan segera.

Menukar Nama Saluran YouTube Kini Lebih Mudah, Begini! Menukar Nama Saluran YouTube Kini Lebih Mudah, Begini! Reviewed by thecekodok on 4:52:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.