10 Contoh Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri


Semua umat Islam, akan menyambut Hari Raya Idul Fitri 2021 atau Idul Fitri 1442 H. Dengan keadaan pandemik sekarang ini memaksa kita untuk tidak melakukan perjalanan ke rumah saudara mara untuk saling memaafkan secara langsung.

Namun, dengan komunikasi canggih hari ini, kita dapat mengirim ucapan selamat pada hari lebaran kepada orang yang tersayang. Juga sesuai untuk kemas kini status di WhatsApp atau Instagram dan media sosial lain.


Berikut adalah beberapa contoh yang dirangkum khas oleh kami untuk anda semua


1. Pasangkan tangan anda dan pegang hati anda pada hari kemenangan ini untuk saling memaafkan dengan ikhlas. Selamat Hari Raya Al-Fitr 1442 H.


2. Berharap untuk mortar, yang hanya sekumpulan jerami. Semoga hati ingin bertemu secara langsung, semua yang muncul adalah mesej ini. Minal aidzin wal faidzin, minta maaf secara fizikal dan mental.


3. Mawar wangi yang indah, aroma mereka menyentuh hati nurani. Mesej ini adalah sebagai pengganti diri anda, Selamat Hari Raya Idul Fitri.


4. Sekiranya kata-kata yang salah diucapkan, jika hati terguris oleh sikap, maaf dari hati yang paling dalam. Selamat meraikan kemenangan anda.


5. Tidak ada hadiah yang paling indah dan tingkah laku mulia, kecuali meminta maaf dan memaafkan pada hari suci ini. Selamat Hari Raya Idul Fitri 1442 H!


6. Maaf tidak akan mengubah masa lalu, tetapi mengubah masa depan. Selamat Hari Raya Mubarak. Maafkan saya jasad dan jiwa.


7. Walaupun tangan tidak dapat berjabat tangan, bibir masih boleh meminta maaf. Semoga anda menjadi antara mereka yang mendapat pulangan yang lumayan. Maafkan saya jasad dan jiwa.


8. Perkataan yang indah seperti zikir jatuh seperti azan, berbaris rapi dalam baris. Seperti tentera yang bersenjata, hari kemenangan akan tiba. Keikhlasan yang mengatur hati untuk saling memaafkan. Selamat Hari Raya Al-Fitr 1442 H.


9. Sambut hari kemenangan dengan ramuan terbaik. Bahan kesabaran dengan benang kesucian. Dihiasi dengan keikhlasan yang dijahit sebulan. Selamat Hari Raya, maaf atas kesilapan.


10. Walaupun kita tidak dapat bertemu tahun ini, saya tetap berdoa untuk saudara-mara saya yang berada jauh, semoga Allah SWT memberi kita umur yang panjang dan suatu hari kita dapat berkumpul bersama untuk lebaran bersama. Semoga anda menjadi antara mereka yang mendapat pulangan yang lumayan.


10 Contoh Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 10 Contoh Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri Reviewed by thecekodok on 5:42:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.