5 Aplikasi Mesyuarat Dalam Talian yang Disyorkan untuk Perayaan Aidilfitri

 


Idul Fitri ketika berlakunya wabak memerlukan beberapa orang berpisah dengan saudara mereka di kampung halaman. Walaupun kerinduan sukar ditahan, aplikasi dalam talian dapat digunakan untuk mengurangkan rasa sedih, tidak dapat berkumpul secara langsung.

Aplikasi perjumpaan dalam talian ini boleh digunakan untuk perjumpaan lebaran bagi mereka yang berpisah. Dikumpulkan kami,  berikut adalah senarai:


1. Facebook

Biasanya, hampir semua keluarga mempunyai akaun di Facebook. Bermula dari ciri perkongsian foto hingga chat messenger di Facebook, anda dapat menggunakannya untuk berkongsi momen lebaran. Terutama sekarang kerana terdapat Bilik Messenger, di mana perjumpaan dalam talian boleh diadakan sehingga 50 peserta. Panggilan di Bilik Messenger boleh dilakukan di aplikasi Messenger untuk telefon bimbit dan desktop secara percuma tanpa had masa.2. Zoom

Zoom persidangan video memudahkan untuk melihat saudara-mara dari kejauhan. Mesyuarat dalam talian atau layanan mesra melalui Zoom boleh memuatkan sehingga 100 orang.


3. Instagram

Memang, aplikasi ini sesuai sebagai tempat untuk berkongsi gambar, tetapi ia juga dapat digunakan untuk persahabatan. Dengan menggunakan ciri Instagram Live dan Video Chat. Sembang video dapat dilakukan dengan mengikuti langkah-langkah berikut: buka menu pesan, sentuh ikon sembang video, pilih 'Buat Ruangan'.


4. Google Meet

Perkhidmatan panggilan video ini boleh bertahan sehingga 60 minit, 20 minit lebih lama daripada Zum. Jumlah peserta persidangan video yang terlibat boleh mencapai 100 orang.


5. Skype

Pelopor aplikasi persidangan video ini telah popular sejak zaman dahulu lagi. Skype mempunyai ciri-ciri yang mudah dan senang digunakan. Skype boleh digunakan sehingga 50 akaun sekaligus.


Sila pilih aplikasi mana yang sesuai untuk keluarga anda gunakan. Di tengah wabak Corona, Eid digital sememangnya patut dicuba!

5 Aplikasi Mesyuarat Dalam Talian yang Disyorkan untuk Perayaan Aidilfitri 5 Aplikasi Mesyuarat Dalam Talian yang Disyorkan untuk Perayaan Aidilfitri Reviewed by thecekodok on 4:30:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.