Tecno Spark 7 Pro Membawa 6GB RAM

 


Tecno Mobile telah membawa telefon bimbit (HP) barunya kembali ke pasaran. Dinamakan Tecno Spark 7 Pro, ia menawarkan RAM 6 GB.

RAM 6 GB ini untuk menemani cip MediaTek Helio G80. Gabungan ini didakwa memberikan pengalaman permainan mudah alih yang lancar.


Untuk memaksimumkannya, ia diberi layar seluas 6,6 inci dengan resolusi HD +. Mengikut tren semasa, Spark 7 Pro membawa kadar penyegaran 90Hz.Dipasang dalam telefon bimbit ini, bateri berkapasiti 5.000 mAh. Hasilnya, ia dapat menyokong aktiviti pengguna sepanjang hari, sama ada untuk mengakses media sosial, bermain permainan atau membuat kandungan.


Salah satu titik penjualan utama Spark 7 pro adalah kamera. Penjual China ini menyematkan kamera utama 48 MP, disandingkan dengan 2 MP dan QVGA.


Menambah ciri Super Night Shot yang membolehkan pengguna mengambil gambar malam, di dalam dan di luar rumah, dengan hasil yang cerah. Mengenai selfie, Tecno Mobile memasangkan kamera depan 8 MP.


Ciri lain telefon bimbit ini termasuk LTE Advanced untuk sambungan rangkaian yang lebih pantas dan sokongan VoLTE untuk main balik suara berkualiti tinggi. Spark 7 Pro mempunyai antara muka pengguna HiOS 7.5 berdasarkan Android 11, HiOS7.5 yang diklaim dapat meningkatkan pengalaman yang lebih diperibadikan dengan tetapan automatik.


Tecno Spark 7 Pro Membawa 6GB RAM Tecno Spark 7 Pro Membawa 6GB RAM Reviewed by thecekodok on 2:33:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.