Syarat untuk main Residen Evil Village , sediakan 50 GB ruang

 


Setelah mendedahkan watak penjahat seksi, Resident Evil Village mendedahkan ukuran fail permainan ini. Pastikan anda mempunyai ruang yang mencukupi.

Resident Evil Village akan dikeluarkan pada 7 Mei 2021, dan masih banyak misteri yang belum dapat diselesaikan mengenai permainan seram ini yang dibuat oleh Capcom. Salah satunya adalah spesifikasi minimum untuk PC dan berapa banyak ruang simpanan yang diperlukan untuk dapat memainkan Resident Evil Village.


Dilaporkan dari Comicbook, Selasa (9/3/2021) baru-baru ini senarai permainan di Microsoft Store telah diperbaharui. Kini anda dapat melihat ukuran fail untuk permainan Resident Evil Village di platform Xbox. Ukuran anggaran permainan ini adalah sekitar 50.02 GB.Secara keseluruhan, ia tidak begitu besar. Memang ada peningkatan dari siri sebelumnya, lebih dari dua kali ganda saiz fail Resident Evil 7 yang hanya 24 GB. Tetapi ia masih agak ringan dari segi penggunaan ruang, katakanlah dibandingkan dengan beberapa permainan berat seperti Call of Duty: Warzone.


Tetapi jika anda hanya mahu memuat turun Resident Evil Village di konsol, ruang yang diperlukan boleh menjadi lebih kecil. Ini kerana ukuran 50 GB juga merangkumi Resident Evil (RE): Verse. Permainan ini kemungkinan akan dimuat turun dan dilancarkan secara berasingan dari Resident Evil Village.


Sekiranya ini berlaku, Resident Evil Village boleh dimuat turun dengan ukuran fail sekitar 35 GB. Ini diandaikan dari ukuran fail RE: Verse sekitar 15 GB di halamannya sendiri di Microsoft Store.


Perlu ditekankan bahawa ruang simpanan yang diperlukan untuk permainan ini dapat meningkat atau berkurang. Semuanya bergantung pada platform yang anda mainkan. Tetapi selalunya tidak ada perbezaan besar antara platform seperti PlayStation 4, Xbox One dan PC.


Berita baiknya, anda tidak perlu menunggu lama untuk membongkar semua misteri Resident Evil Village. Kerana permainan ini akan dilancarkan tidak lama lagi pada 7 Mei 2021 di PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One dan PC.

Syarat untuk main Residen Evil Village , sediakan 50 GB ruang Syarat untuk main Residen Evil Village , sediakan 50 GB ruang Reviewed by thecekodok on 8:43:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.