Tonton Streaming Filem di 10 Laman web ini

 


Sudah menjadi tahun pandemi COVID-19 dan kita masih banyak yang perlu berada di rumah. Salah satu hiburan di rumah adalah menonton filem.

Namun, menonton filem mestilah sah. Jangan menonton filem streaming di laman web haram 


Kerana menonton filem haram adalah pelanggaran hak cipta. Di samping itu, ketika membuka laman filem streaming haram, ada malware yang melekat padanya. Perisian hasad akan merosakkan peranti alat yang digunakan untuk menonton filem haram.


Kini, banyak laman web menonton filem penstriman yang sah. Ada yang dibayar, ada yang percuma tetapi beriklan. Laman-laman undang-undang ini memberikan yuran langganan yang agak murah dan berpatutan.


Berikut adalah laman web untuk menonton filem streaming yang sah:


1. Netflix

Netflix adalah penyedia perkhidmatan penstriman filem yang sah. Filem di Netflix boleh didapati dari filem Hollywood, Indonesia, drama Korea seperti Vincenzo, yang dibintangi oleh Soo Joong Ki, siri filem dari Amerika Syarikat, dan sebagainya.Netflix juga boleh ditonton di telefon bimbit. 


2. Disney + Hotstar

Disney + Hotstar adalah perkhidmatan streaming sah yang menyediakan filem antarabangsa seperti filem Hollywood dan filem Disney. Disney + juga memainkan filem tempatan Indonesia. Disney + Hotstar 


3. Goplay

Goplay adalah perkhidmatan streaming filem, siri dari Gojek, konsert muzik, pameran muzik, pertemuan peminat, dan isi hiburan lain. Kandungan asli yang hanya terdapat di Goplay seperti Gadis Gosip dan Bukan Keluarga Biasa.


Untuk mula menonton, anda harus memuat turun Goplay di telefon bimbit anda melalui Appstore dan Google Play Store.4. HBO Go

HBO Go juga merupakan perkhidmatan streaming filem yang sah. Anda boleh menonton rancangan HBO Original, HBO Asia Original, dan filem Hollywood. Anda juga boleh menontonnya dari telefon bimbit anda. 


5. Filmrise


FilmRise adalah studio filem dan televisyen terkemuka di industri dan rangkaian streaming AVOD terbesar yang dimiliki secara bebas. FilmRise berpusat di Brooklyn, Amerika Syarikat.


FilmRise menawarkan lebih daripada 30,000 tajuk filem dan televisyen di pelbagai platform streaming di seluruh dunia. FilmRise juga menampilkan filem dengan tajuk ikonik seperti Gordon Ramsay's Hell's Kitchen dan Batman 1960-an yang asli.


6. Genflix

Genflix adalah portal dan aplikasi untuk menonton siaran langsung seperti bola sepak, koleksi filem, kedua-dua filem baru dan filem yang tidak dapat dilupakan yang berjaya pada zaman mereka.


Sebagai portal filem yang mensasarkan golongan muda, Genflix menyediakan filem berkualiti, baik filem box office yang telah memenangi anugerah antarabangsa, dan juga filem pendek.


Genflix juga menghasilkan perkhidmatan yang dapat dinikmati oleh orang ramai dan memerhatikan interaksi dengan pelanggan mereka, sehingga pelanggan Genflix akan menikmati kelebihan bukan hanya menonton filem tetapi juga dari peniaga yang bekerja dengan Genflix.


7. Hulu

Laman streaming filem Hulu menyediakan koleksi filem dalam kualiti HD. Anda mesti melanggan untuk mengakses filem di Hulu.


8. Viki

Viki adalah laman streaming filem sah yang terdiri daripada filem atau drama Asia. Drama Korea, Cina boleh didapati di sini.


9. Tubi

Tubi adalah aplikasi penstriman video percuma dan sah. Untuk memastikan perkhidmatan ini tetap sah dan percuma, Tubi menyertakan iklan.


Kandungan filem yang disajikan dalam Tubi berkisar dari seram, komedi, hingga genre dokumentari.


Tubi juga tersedia sebagai versi aplikasi untuk iOS dan Android.


10. VIU

Penstriman filem sah seterusnya adalah VIU. Di VIU anda dapat menonton drama Korea, drama Jepun, dan filem Indonesia.


Sebelum menonton drama dan filem, anda mesti memuat turun aplikasi VIU terlebih dahulu. Kemudian anda boleh menonton melalui telefon bimbit dan komputer riba dengan membayar yuran langganan.


Oleh itu, laman penstriman mana untuk menonton filem sah yang menjadi kegemaran anda? 

Tonton Streaming Filem di 10 Laman web ini Tonton Streaming Filem di 10 Laman web ini Reviewed by thecekodok on 3:52:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.