Nokia C01 Plus Diumumkan, HP Murah dengan Android 11 Go

 


HMD Global secara diam-diam melancarkan Nokia C01 Plus. Ini adalah telefon dengan Android 11 Go yang dijual dengan harga murah.

Telefon bimbit ini dilengkapi dengan skrin 5,45 inci dengan resolusi HD +, terdapat bezel tebal di bahagian atas dan bawah.


Di bezel atas Nokia C01 Plus, terdapat kamera selfie 5 MP, lampu kilat LED dan alat dengar. Sementara di bezel bawah terdapat logo Nokia.


Bercakap mengenai kamera di bahagian belakang, ukurannya 5 MP disertai dengan LED Flash.


Ketika datang ke dapur, Nokia C01 Plus dikuasakan oleh chipset Unisoc SC9863A dengan RAM 1 GB. Memori dalaman adalah 16 GB, jika tidak mencukupi, anda boleh menambahkan microSD yang menyokong hingga 128 GB.


HMD Global tidak menyediakan sensor cap jari. Sebaliknya, ciri pengecaman wajah disediakan untuk keselamatan menggunakan biometrik.


Nokia C01 Plus kini hanya dijual di Rusia, tersedia dalam pilihan warna biru dan ungu. Harga Nokia C01 Plus adalah 6.490 rubel , perlu diingat ini adalah harga di Eropah yang umumnya lebih mahal daripada wilayah lain.

Nokia C01 Plus Diumumkan, HP Murah dengan Android 11 Go Nokia C01 Plus Diumumkan, HP Murah dengan Android 11 Go Reviewed by thecekodok on 11:22:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.