Sahkan Akaun WhatsApp Kemudian Melalui Telefon

 


Untuk mengesahkan akaun, biasanya WhatsApp akan menghantar kod pengesahan setiap kali pengguna memasang pada peranti baru atau akan memulihkan akaun. Kod pengesahan ini akan dihantar melalui SMS yang mengandungi enam digit.

Kabarnya WHatsApp sedang berusaha mencari kaedah baru untuk mengesahkan akaun WhatsApp.


Menurut laporan dari WABetaInfo metode ini disebut Flash Calls yang sedang diuji untuk perangkat Android.Cara kerja panggilan kilat ini cukup mudah, pengguna boleh memilih untuk menerima panggilan pengesahan ini selain melalui SMS. Selepas itu WhatsApp akan memanggil pengguna sebentar dan menamatkan panggilan di sini, pengguna tidak perlu mengambilnya.


Semasa ciri ini dilancarkan, kemungkinan kaedah pengesahan ini di WhatsApp hanya akan tersedia pada peranti Android. Kerana ia diketahui di iOS tidak membenarkan aplikasi membaca sejarah panggilan.


WABetaInfo mengatakan bahawa sementara aplikasi akan mengakses sejarah panggilan pengguna untuk membandingkan entri baru-baru ini, ia tidak akan mengakses data pengguna untuk tujuan lain.

Sahkan Akaun WhatsApp Kemudian Melalui Telefon Sahkan Akaun WhatsApp Kemudian Melalui Telefon Reviewed by thecekodok on 2:13:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.