Cara Mendapatkan Video TikTok Masukkan FYP dan Viral


 TikTok adalah aplikasi yang semakin banyak digunakan oleh orang. Ini adalah cara untuk menjadikan video anda masuk ke ruangan Untuk Halaman Anda (FYP) dan menjadi viral.

Siapa yang tidak mengetahui aplikasi TikTok? Aplikasi ini telah menjadi ketagihan bagi penggunanya dengan ruangan FYP. Lajur ini adalah sasaran Tiktokers yang mahu videonya menjadi tren dan viral.


FYP atau Untuk Anda Halaman adalah halaman cadangan pada aplikasi TikTok yang berisi deretan video yang saat ini popular. Tetapi sayangnya, tidak semua video dapat muncul di ruangan itu.


Berikut adalah petua yang boleh anda cuba.


Cara memasukkan video TikTok di FYP:

Gunakan hashtag yang berkaitan

Petua pertama untuk video anda memasuki FYP adalah menggunakan hashtag yang sedang tren. Ini boleh didapati di menu 'Discover'. Menggunakan hashtag membolehkan kandungan video memasuki ruangan FYP dan berpotensi dilihat oleh orang yang tidak mengikuti anda. Tetapi itu tidak bermakna bahawa dengan memasukkan FYP kandungan anda dapat menjadi tren dengan segera. Hashtag yang digunakan mesti tetap relevan dengan video TikTok anda.

Ikuti tren dan cabaran

Ini tidak kurang pentingnya kerana dengan mengikuti cabaran, ia dapat meningkatkan lalu lintas dan pengikut anda. Pada menu 'Discover' anda dapat melihat trend dan cabaran apa yang sedang popular sekarang. Semakin kerap anda mengikuti trend dan cabaran, semakin besar kemungkinan video TikTok anda akan menjadi viral.

Gunakan lagu yang sedang popular

Kaedah ini sangat berkesan sehingga video anda muncul di ruangan FYP. Namun, jangan hanya memasukkan lagu tanpa mengeditnya, pastikan ada harmoni antara tempo lagu dan video Anda (pada rentak).

Kandungan berkualiti

Memandangkan jangka masa video yang agak pendek yang dapat dimuat, pastikan anda mengemas apa yang anda mahu tampilkan dalam jangka masa yang ditentukan. Ini penting agar penonton menonton video sehingga akhir, bahkan mengulangi dan membagikannya kepada orang lain. Bagi pemula, disarankan untuk membuat kandungan dengan jangka masa terpendek (15 saat).

Muat naik video pada waktu puncak

Kunci keberanian video adalah membuat kandungan berkualiti untuk orang yang tepat dan memuat naiknya pada waktu yang tepat. Oleh itu, langkah terakhir dan paling penting adalah memuat naik kandungan video TikTok pada waktu paling sibuk. Waktu utama untuk pengguna TikTok adalah pada siang hari pada pukul 12.00-13.00, pada waktu petang pada pukul 16.00-17.00, dan pada waktu malam pada pukul 19.00-23.00.

Cara Mendapatkan Video TikTok Masukkan FYP dan Viral Cara Mendapatkan Video TikTok Masukkan FYP dan Viral Reviewed by thecekodok on 4:29:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.